Nico de Jong

Nico-de-Jong-Team-RijnGouweLokaal-rond

Raadscommissielid
Portefeuille: kernen
Koudekerk aan den Rijn

Als actief scheidsrechter in zowel het veld- als zaalvoetbal staat Nico bekend als streng maar rechtvaardig. Leuk en aardig, dat Alphen, maar Nico’s ogen gaan pas glimmen als het gaat om Koudekerk aan den Rijn, waar hij geboren werd en nog altijd woont: “En ooit ga ik daar de grond in!” Nico is opgegroeid in de transportsector en daarin nog altijd werkzaam. Hij houdt zich graag bezig met logistieke vraagstukken, infrastructuur en sport.

Ja, welke hobby’s heb ik eigenlijk níet”, vraagt hij zich hardop af. “Scheidsrechter, dat weten we nu wel. Maar ik heb ook in diverse besturen gezeten, als vrijwilliger. Eigenlijk altijd om bezig te zijn voor de medemens, want dat vind ik belangrijk. Integer zijn en betrokken. En verbinden, want het lijkt er sterk op dat bestuurders en jongeren elkaar niet begrijpen en ouderen veel te vaak buiten de boot vallen.” Hij vindt zichzelf totaal niet belangrijk maar het gaat juist om de mensen waarvoor hij het doet: “Voetballen kun je zonder scheidsrechter, maar een scheidrechter kan niet zonder voetballers!”

Zijn passie voor sport is een rode draad voor Nico. Zo was hij leidsman bij wedstrijden op Europese en Wereldkampioenschappen straatvoetbal voor dak- en thuislozen: “Sport has the power to change lives!” Op dit moment is Nico actief als lid van de Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad (GMR) van het Coenecoop en Scala College en de Medezeggenschapsraad (MR) van het Scala College.

Toetie Vorenkamp wakkerde zijn interesse in politiek aan: “Zij was een voorbeeldwethouder voor velen en er écht voor burgers”. Nu waardeert hij de activiteiten van Pieter Omtzigt: “Zijn open houding en het helder aan de kaak stellen van bepaalde kwesties past erg bij mij en dit vind ik terug bij RijnGouweLokaal. Bel mij maar wakker als Pieter bij ons op de lijst komt! Of Toetie. En anders voor een bordje biest.”

Misschien ook interessant voor u?

RijnGouweLokaal Berichten Header

Verkiezingsprogramma RijnGouweLokaal gemeenteraads­verkiezingen Alphen aan den Rijn 2022-2026

1 januari 2022

Stem op 16 maart 2022 tijdens de gemeenteraadsverkiezingen Alphen aan den Rijn op lijst 11, RijnGouweLokaal! RijnGouweLokaal is een onafhankelijke lokale beweging, betrokken, vol energie, deskundig, betrouwbaar, positief, maar ook…

Lees verder
Ouderendebat 21 februari 2022 gemeenteraadsverkiezingen Alphen aan den Rijn

Ouderendebat 21 februari 2022 gemeenteraadsverkiezingen Alphen aan den Rijn

22 februari 2022

Ouderendebat 21 februari 2022De Bron, Alphen aan den Rijn Helaas is insluiten van deze video uitgeschakeld door de eigenaar. Gebruik aub de volgende link om de video op Youtube te…

Lees verder
RijnGouweLokaal Berichten Header

Kern Kerk en Zanen

1 januari 2022
Lees verder